Za začetek: kaj sploh je serum?

Serumi so raztopine z močnimi aktivnimi učinkovinami za nego tvoje kože. Večinoma so v stekleničkah s pipeto, saj serum na kožo nanašaš v majhnih količinah (nekaj kapljic).

Serum je lahko formuliran kot lahkoten vlažilec na vodni osnovi ali pa vsebuje olja – še posebej to velja za naravne serume. Serumi so torej aktivni, učinkoviti izdelki za tvojo kožo.

Zakaj so serumi čudoviti za tvojo kožo?

Dobri serumi so polni aktivnih učinkovin (no, vsaj naši so). Vsebujejo jih več kot, na primer, običajne kreme za obraz.

Formulirani so tako, da se hitro vpijejo v kožo. S hitro absorbcijo “dostavijo” antioksidante in druge aktivne učinkovine do celic tvoje kože.

Serumi lahko izboljšajo teksturo in gladkost kože. Pore lahko izgledajo manjše. Z uporabo serumov se poveča nivo vlage v tvoji kožo in s tem tudi zmanjša vidnost drobnih gubic. Na kratko: uporaba dobrih serumov bi morala razvajati tvojo kožo, da izgleda bolj zdrava, gladka in mladostna.

Kako izbereš pravi Miss Alice serum zase?

Bi preizkusila naše serumčke, a nisi povsem prepričana, kje začeti? Tule je mini vodič!

Če je tvoja koža:

Problematična, mastna ali nagnjena k aknam:

izberi serum z veliko vitamina B5 in C (HEY, GORGEOUS!) ali serum z veliko vitamin A ter jojobinega olja (NIGHT SHIFT)

Suha, brez leska:

tvoje koža potrebuje vlago. Izberi serum, ki intenzivno vlaži (HEY, GORGEOUS!)

Stanjšana, z drobnimi gubicami, suha: 

potrebuješ vlago in antioksidante. Izberi HEY, GORGEOUS!, po možnosti v kombinaciji z WAKE UP, da kožo zaščitiš čez dan.

Priporočamo pa, da uporabljaš vse tri serume skupaj. Formulirani so tako, da se dopolnjujejo in podpirajo v delovanju. Če uporabljaš vse tri, kožo nahraniš z obilo antioksidantov, jo intenzivno navlažiš ter zaščitiš proti prezgodnjemu staranju. Uporabljaj jih par tednov in tvoja koža bo bolj uravnotežena, mehka ter bolj gladka. Ni pomembno, kakšen je tvoj tip kože – kombinacija naših serumov je formulirana za vsako kožo.

Če jih želiš najprej preizkusiti, si oglej 21-dnevni testni tretma. Klikni tukaj za več.

Naj izberem naraven ali sintetičen serum? 🤔

Serumi so lahko iz naravnih ali sintetičnih sestavin. Kako veš, ali je tvoj serum sintetičnega izvora? Najlažji način je, da preveriš listo sestavin (INCI). So v njej reči, kot je propylene glycol, propane-1,2-diol, paraffin ali mineralno olje? Potem serum ni naraven. To (žal) ni popoln seznam “neželenih” sestavin.

Tudi cena je lahko dober signal, iz česa je tvoj serum. Če je izjemno poceni, najverjetneje ni naraven. Sintetične sestavine so lahko noro poceni (in res mislimo noro) v primerjavi z naravnimi. Običajno je edini razlog za uporabo večine sintetičnih sestavin cena. Žal zaradi tega v tvojem serumu konča tudi veliko sestavin, ki jih tvoja koža prav nič ne potrebuje in nimajo kaj iskati v dobri kozmetiki.

Kako pa veš, ali je tvoj serum naraven? Na srečo se vsaka znamka s tem rada pohvali. Tudi mi! Ponosni smo, da izdelujemo le naravno kozmetiko in to z veseljem povemo. Ampak vseeno poglej tudi listo sestavin.

Kaj je torej najboljše za tvojo kožo? Mi v Miss Alice seveda prisegamo na naravne sestavine. So super za kožo! Ampak vemo, da si brihtna punca in se znaš sama odločiti, kaj je najboljše zate.

Kako uporabiš svoje Miss Alice serume

Vedno jih naneseš na očiščeno kožo.

Če uporabljaš vse tri serume, vedno najprej nanesi Hey, Gorgeous!, šele nato Wake Up (zjutraj) ali Night Shift (pred spanjem).

Dovoli koži vsaj 21 dni, da se navadi na naravno kozmetiko in nego. Tako dosežeš prave rezultate. V tem času bo tvoja koža bolj mehka, gladka, uravnotežena in napeta.

Med uporabo naših treh serumov ne potrebuješ premora. Uporabljaš jih lahko vsak dan. Z dnevno uporabo so rezultati boljši.

Če ti zmanjka enega od serumov, lahko seveda še vedno uporabljaš ostala dva seruma. Ker so dobra ekipa, najboljše delujejo skupaj, a tudi posamezen serum bo tvoji koži prinesel obilo dobrih učinkovin.

Potrebuješ pomoč pri izbiri?

Povej nam več o svoji koži in predlagamo ti, kako začeti!

Klikni spodaj za FB Messenger sporočilo

 

Ali pa nam pošlji email na heybabe@missalicecosmetics.com

PRODUCTS FROM THIS ARTICLE